Årsmøte i Forollhogna villreinvald 17.04.2023

Årets årsmøte i Forollhogna villreinvald ble avholdt mandag 17.april på Rønningslemmen i Dalsbygda. Det ble registrert til sammen 45 oppmøtte, og 48 stemmeberettigede ble telt opp. Årsmøtet gikk rolig for seg, og alle sakene ble enstemmig vedtatt. Ingen store saker sto på saklista denne gangen.

Uten unntak er det årets kvote som skaper interesse og engasjement i årsmøtet. Tellingsoversikten fra minimumstellinga, som ble gjennomført i starten av mars, ble presentert av leder Jakob Nordstad. Det endelige tallet på antall dyr funnet under tellingen var på 1406, som var litt for lavt i forhold til beregningsgrunnlag og historiske tall. Det ble imidlertid innhentet gode data på antall kalv funnet.

Nordstad la videre fram et oppdatert stammeregnskap, oppdatert løpende av utvalget. Her var alle tall fra tellinger lagt inn og beregninger av minimumsbestand er tatt med for ei kryss-sjekking av bestanden og utviklinga. I henhold til beregningene og bestandsplanen er det beregnet en stamme på 1589 dyr, mens den faktiske tellingen viste kun 1406. Felling anbefalt for 2023 er på 550 dyr, som ligger bak de opprinnelige målene, men som likevel er oppjustert fra i fjor. Dette på grunn av at tellingene var bedre i år enn i fjor. Statistikken viser en høyere fellingsprosent enn i bestandsplanen, med 150 – 200 dyr bak. Det estimeres en fellingsprosent i 2023 på 85 %.

Av innkomne saker kan det nevnes at villreintelefonen ble tatt opp. Det er mange meninger om villreintelefonen, derfor ble årsmøtet bedt om å ta stilling til om denne skulle avsluttes og erstattes med facebook i sin helhet, eller om den skulle opprettholdes. Etter avstemning ble villreintelefonen vedtatt avsluttet, og for framtiden vil informasjon kun bli lagt ut på facebook.

Under årets valg gikk Jakob Nordstad ut som leder, og ble erstattet av Kristoffer Flaa Sørensen, som tidligere har sittet i utvalget. Jakob Nordstad ble takket for en meget solid utført jobb igjennom flere år, utvalgsmedlemmene som gikk ut fikk overrakt hver sin gave.

Les referat fra møtet her.

 
 
Gasta Design