Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Aktuelt

Mye rein samlet på Kvikne første jaktdagen

Arne Nyaas

I denne hopen fotografert ved Svartsjøen på Kvikne første jaktdagen var det mange dyr! Foto: Ingebrigt Storli

I denne hopen fotografert ved Svartsjøen på Kvikne første jaktdagen var det mange dyr! Foto: Ingebrigt Storli

Villreinjakta i Forollhogna er godt i gang. I motsetning til tidligere år med dyr spredt i terrenget, ser det ut til at mesteparten av simler og kalver er samlet i én stor hop. Bildet over viser dyrene som var i ferd med å passere vegen i området ved Svartsjølikletten på Kvikne. Dette skjedde i går, første jaktdagen.

Fjelloppsyn Ingebrigt Storli  var i området, og han har sendt denne rapporten til nettsida:

- Sender noen bilder av storflokkene som var på Kvikne-grunn første jaktdagen. Det ble "kø" i veien innenfor Svartsjøen i tider på dagen, når rein, biler og jegere var på samme plass.  Jeg trur alt av fostringsdyr var samlet i området Svartsjølikletten og ned til Svartsjøen i dag, 20.08.2015. Det går veldig bra med full fellesjakt på Kvikne FO-1 fra første jaktdag, selv om det samles mye rein og jegere til tider. Jegerne er flinke. Kjempebra! Er det noe du kan bruke til nettsida? Jeg har nok for dårlig kamera til å ta bilder på langt hold, men sånn ble det..

Når det blir så mye rein samlet og det er kryssing av veier, biler som kjører og jegere som jakter, så er det nok litt skummelt å være kalv som skal følge ho mor alle steder.  Så det ble en del kalver som slo seg sammen i dag og kom opp i Svartsjølikletten igjen og gikk rundt meg lenge. Jeg følte meg som en "barnehage-onkel" ei stund. Men en del av disse ble felt av jegere utover dagen og jeg håper de andre fant igjen ho mor til kvelds.  Ps. Jeg har aldri sett så mye enslig kalv samlet på én gang tidligere".
 

Foto: Ingebrigt Storli

Foto: Ingebrigt Storli

Foto: Ingebrigt Storli

Foto: Ingebrigt Storli

Foto: Ingebrigt Storli

Foto: Ingebrigt Storli
hognareinen.no - Arne Nyaas