En liten økning i årets kvote

Årets kvote for Forollhogna Villreinvald er vedtatt, og kvotefordelingen er nå endelig.

I henhold til bestandsplanen for 2023 er det beregnet en stamme på 1589 dyr, men minimumstellingen i år viste kun 1406. Det ble likevel anbefalt en felling for 2023 på 550 dyr fra utvalget. Dette ligger bak de opprinnelige målene, men er oppjustert fra i fjor, da kvoten var 500 dyr. Økningen foreslås på bakgrunn av at tellingene var mye bedre i år, og at kalveregistreringene var gode.

I årsmøtet ble det vedtatt en utdeling av 550 fellingstillatelser, med lik fordeling av alder og kjønn som det fremgår av bestandsplanen: 60 % kalv. 15 % simle og liten bukk, samt 10 % stor bukk.

Nemnda godkjente kvoten, med følgende vedtak:
"Forollhogna Villreinvald har søkt ei kvote på 550 dyr for jakta 2023. Villreinnemnda for Forollhogna vurderer forslaget til å være i tråd med forutsetningene for godkjenning av bestandsplan og tilstrekkelig til å holde kontroll med bestandsstørrelsen innafor planperioden. Nemnda legger til grunn at det bør komme på plass ei felles forvaltning for hele villreinområdet, men velger inntil videre å innvilge søknaden fra Forollhogna Villreinvald og tilpasse kvote for området og Røros Vest villreinvald ut fra dette.
Med hjemmel i forskrift av 08.01.16 om forvaltning av hjortevilt, § 28, fastsetter Villreinnemnda for Forollhogna ei kvote på 579 dyr for jakta 2023. Forollhogna villreinvald tildeles 550 valgfrie dyr fra denne kvota, jf § 29, 3. ledd."




Gasta Design